Η Μυριάμ Ρεβώ ντ' Αλλόν -καθηγήτρια πολιτικής φιλοσοφίας στο Ινστιτούτο Πολιτικών Σπουδών του Παρισιού (Sciences Po)- είναι σήμερα μια από τις πιο σημαντικές Ευρωπαίες πολιτικούς φιλοσόφους. Το έργο της οικοδομήθηκε προοδευτικά την τελευταία εικοσιπενταετία. Ως συγγραφέας έχει επιλέξει ένα λόγο δοκιμιακό, που ανατέμνει με τόλμη τα μεγάλα ηθικά ζητήματα μέσα από τη βάσανο της πολιτικής και ιστορικής πραγματικότητας. Μια από τις κρίσιμες φιλοσοφικές της αφετηρίες είναι η αρεντιανή έννοια της "κοινοτοπίας του κακού".
Μέσα από το πολυσχιδές έργο της συνομίλησε, μεταξύ άλλων, με στοχαστές όπως η Χάννα Άρεντ, ο Μωρίς Μερλώ-Ποντύ, ο Κλωντ Λεφόρ, ο Μισέλ Φουκώ, ο Κορνήλιος Καστοριάδης και ο Πωλ Ρικαίρ. Ούτε ο Πλάτωνας, ούτε ο Αριστοτέλης, ούτε ο Καντ, ούτε ο Τοκβίλ λείπουν, ωστόσο, από το έργο της.
Ορισμένα από τα βιβλία της είναι τα εξής: "Ce que l'homme fait a l'homme. Essai sur le mal politique" (Seuil 1995), "Le deperissement de la politique. Genealogie d'un lieu commun" (Aubier 1999), "Fragile humanite" (Aubier 2002), "Le Pouvoir des commencements. Essai sur l' autorite" (Seuil 2006), "Pourquoi nous n' aimons pas la democratie" (Seuil 2010).